Cartel-Pols-Fundacio-Miro-FINAL-2 retall

Presentació a Barcelona de “Pols”, de Bradien + Eduard Escoffet

La banda Bradien i el poeta Eduard Escoffet presenten el 8 de novembre a Barcelona el disc Pols, que acaba de publicar el segell barceloní d’electrònica Spa.RK. El disc, gravat al llarg del 2012, recull 10 temes que investiguen les possibilitats de l’electrònica i la veu i que resumeixen els tres anys de treball d’aquest projecte de col·laboració.

 

Dijous 8 de novembre, 20.30 h
Auditori de la Fundació Joan Miró
Avinguda de Miramar, s/n
08038 Barcelona
Entrada: 8 euros
Entrada + CD: 15 euros
www.fundaciomiro-bcn.org
(Venda anticipada: http://www.ticketea.com/bradien–eduard-escoffet)

 

El 16 de novembre el disc es presentarà a Madrid, en el marc del festival Yuxtaposiciones (La Casa Encendida).

 

www.bradien.net/eebn
www.sparkreleases.com

 

Podeu escoltar el disc aquí.

 

Al juny de 2009, la banda Bradien i el poeta Eduard Escoffet van començar a treballar plegats. La banda acabava de publicar Linden, un disc que els va permetre arribar a nous públics i que contenia un poema del poeta nord-americà John Giorno recitat per ell mateix (“Everyone gets lighter”). Tenien ganes de continuar treballant amb la veu, especialment amb la poesia, sense perdre de vista que Bradien és un projecte essencialment instrumental i defugint, per tant, els esquemes més habituals de la veu en la música pop. Eduard Escoffet, per la seva banda, tenia ganes de continuar experimentant amb les possibilitats del text i del seu instrument, la veu, en el seu vessant més musical, i de continuar difonent la poesia per altres mitjans i en contacte amb creadors d’altres disciplines, com ha acostumat a fer.

Així va néixer aquesta fructífera col·laboració, que s’ha mantingut ininterrompuda des de llavors. El projecte es va presentar per primer cop a Es Baluard (Mallorca) al juliol de 2009. Posteriorment han actuat a l’Adriàntic i l’Antic Teatre (Barcelona), La Noche de los Libros 2010 (Madrid), el festival SOS 4.8 2010 (Múrcia), el festival Ingràvid (Figueres), el cicle Espacio acústico del Museu Reina Sofia (Madrid) i el festival Mugada (Sant Llorenç de la Muga), entre d’altres. A més a més, Eduard Escoffet ha col•laborat en alguns concerts de Bradien (en la presentació de Linden a la Sala Apolo de Barcelona, Sónar 2010 i Faraday 2011).

En aquests dos anys i mig de treball i de complicitat, el projecte ha anat canviant sovint de pell, a la recerca de registres diferents, de noves sonoritats i de noves possibilitats de combinació entre la veu, el text i l’univers sonor de Bradien. El segell d’electrònica barceloní Spa.RK acaba de publicar el seu primer disc en conjunt, Pols. El disc, produït per l’australià Simon Walbrook, conté 10 temes molt diversos, la majoria fruit del treball dels darrers mesos i amb lletra d’Eduard Escoffet excepte Casa de campo, amb lletra de Felipe Boso. El resultat és un diàleg ple de matisos musicals i textuals que va agafant cos delicadament i sense pretensions. Es pot seguir el procés de gravació del disc a través del blog del web de Bradien: http://www.bradien.net.

 

 

Col·labora: projectes poètics sense títol – propost.org